Mācītāja pārdomas par OKTOBRA lozungu (2024)

"Kunga žēlastība nebeidzas, nav galā Viņa žēlsirdība, tās ir jaunas ik rītu, liela Tava uzticība!"
(Rdz. 3:22-23)

PĀRDOMAS: Gadiem dzīvojot kopā vienā ģimenē, rūpējoties par saviem piederīgajiem, kaut kādā brīdī mēs sākam saprast, ka nevaram par viņiem rūpēties bez mīlestības. Tāpat tas ir arī draudzē. Mēs nevaram rūpēties viens par otru, par Dieva ļaudīm, par ticīgajiem, kā to Dievs mums ir pavēlējis, ja neparādām viens otram tādu pašu mīlestību, kāda ir Dievam uz mums: "Kunga žēlastība nebeidzas, nav galā Viņa žēlsirdība, tās ir jaunas ik rītu…!" (Rdz. 3:22-23) Arī mūsu ikdienā, saskarsmē ar citiem cilvēkiem, no kā apkārtējie sapratīs, ka esam kristieši? Ar ko mēs atšķiramies no citiem? Ar to, ka ar savu piemēru parādām, ko nozīmē būt kristietim, atdarinot Dieva mīlestības attieksmi – ar savu piemēru parādot citiem žēlastību un žēlsirdību, katru dienu no jauna.

Lai arī cik spītīgi un nepaklausīgi būtu mūsu piederīgie un bērni, mēs viņus turpinām mīlēt, un tieši tas pats attiecas arī uz mūsu draudzes dzīvi un ikdienu – mēs turpinām mīlēt draudzes locekļus, lai kādi viņi ir, jo Kunga žēlastība nebeidzas, nav galā Viņa žēlsirdība, tās ir jaunas ik rītu, lai arī mūs Dievs darītu žēlsirdīgus un mīlošus.

Mūsu cerība ir uz Dievu, jo pat tad, kad savā dzīvē esam attālinājušies no Viņa, pat tad, kad esam pilnībā sagrāvuši savu dzīvi un neredzam nekādu augšāmcelšanās iespēju, Viņš turpina mūs mīlēt. Dievam nepatīk mūs pārmācīt un Viņa sirds ilgojas būt līdzjūtīga uz mums. Tāpēc Viņš arī nāca pasaulē, lai būtu mūsu Pestītājs, kurš ar Savu Vārdu Bībelē atjauno mūsu dzīvi, dod tai patiesu jēgu un nozīmi, caur Baznīcu piedāvā Viņa svētības un Sakramentos dāvā pestīšanas dāvanu.

Kungu Jēzu sauc par “sāpju vīru”, jo Viņš nāca pasaulē, lai ciestu – lai uzņemtos uz Sevi visus mūsu grēkus, vainas un kauna apziņu, un tikai tā Viņš varēja mūs atbrīvot no ļaunuma, un katrā dievkalpojumā turpina dot mums jaunas, tīras sirdis. Viņš augšāmcēlās no mirušajiem, lai katru reizi, kad saņemam dievkalpojumos Svēto Vakarēdienu, dotu mums dzīvību mūžīgi.

Ja tu šobrīd esi garīgi attālinājies no Dieva, Viņš turpina tevi aicināt caur mācītāja e-pastiem un caur citiem draudzes locekļiem, jo Dievs tevi mīl. Viņa žēlastība uz tevi nebeidzas, nav galā Viņa žēlsirdība, tās ir jaunas ik rītu, liela ir Viņa uzticība. Un Viņš gaida tevi atpakaļ mājās, savā draudzē, Piņķu baznīcā.

Kristus mīlestībā,
Mācītājs Andrejs